Az állandó fáradtság és fáradékonyság okai
március 13, 2015

Az állandó fáradtság és fáradékonyság okai

Nem csak akkor érezhetjük az állandó fáradtságot, ha éjszaka nem aludtunk eleget, sőt… Akkor is érezhetjük, hogy nap közben semmi energiánk és este 6 órakor már kidőlnénk, ha éjszaka 8-10 órát aludtunk. Mi most utánajártunk, hogy mi okozhatja ezt a fajta fáradékonyságot.

Képernyőfotó 2015-03-13 - 16.02.29

 

1. A testmozgás hiánya
Sokan azt hiszik, hogy ha kihagyják az edzést, vagy spórolnak a testmozgással, akkor majd több energiájuk marad. Ezzel viszont pont, hogy rátesznek egy lapáttal a fáradtság kialakulására.
Egyetemi tanulmányok kimutatták, hogy ha heti 3x könnyű testmozgást végez az ember, már 6 hét után érezhetően energikusabb lesz, ugyanis a rendszeres mozgás javítja a keringést és az oxigén anyagcserét, így az agyunk és az izmaink is később fáradnak el.

2. A folyadékfogyasztás hiánya
Már 2%-nyi vízvesztés is energiavesztéssel jár. Az víz hiánya miatt a vér besűrűsödik, nehezebben és lassabban kering a szövetek között, nem szállít megfelelő mennyiségű oxigént, ez pedig kihat a szívre, az izmokra és a szervekre is.
A szakemberek azt mondják, hogy 10 testsúlykilogrammonként 4dl vizet kell fogyasztani, tehát egy 50kg-os nő esetében ez 2liter naponta. Nyáron a 4dl helyett pedig 5dl a javasolt /kg.

3. A vashiány
Ha nem fogyasztunk elég vasat, akkor fáradtságot, fáradékonyságot, kedvtelenséget és ingerlékenységet tapasztalhatunk magunknál. A vashiány hatására kevesebb oxigén jut az izmokba és a sejtekbe.
Fogyassz sok vörös húst, babot, tofut, zöld leveles zöldségeket, olajos magvakat, vagy szedj rendszeres Vas étrend-kiegészítőt.

4. A reggeli kihagyása
A reggelit nagyon sokan hagyják ki, mert még nem éreznek olyankor éhséget, a rohanó életmód miatt nem marad rá idő, vagy pusztán a fogyókúra miatt.
Ha a napot reggelivel kezdjük, már reggel feltöltjük a szervezetünket a megfelelő mennyiségű energiával, ami felpörgeti az anyagcserénket és tovább érezzük fittnek magunkat.

comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.